نشست صمیمانه اهالی سینما با رئیس سازمان سینمایی حوزه هنری شب گذشته ۲۳ آذرماه در حوزه هنری استان اصفهان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی حوزه هنری، در این نشست صمیمانه فیلمسازان و فیلمنامهنویسان و تهیهکنندگان سینمایی اصفهان با حمیدرضا جعفریان رئیس سازمان سینمایی حوزه هنری دیدار و گفتوگو کردند و به بیان دغدغهها و مشکلات سینما در اصفهان پرداختند.
در این نشست از مسئولین حوزه هنری سید مصطفی حسینی مدیر عامل مؤسسه بهمن سبز، وحید پناهلو مدیرعامل مؤسسه هنرهای تصویری سوره، احمد نوری رئیس حوزه هنری استان اصفهان، نرگس رجایی مدیر هنرهای تصویری حوزه هنری اصفهان و از اهالی سینما عطیه سلطانی، شهره سجادیه، سید هاشم مرتضوی، سید محمد طباطبایی، مصطفی حیدری، مجتبی خیامالحسینی، جمال احمدی، محمدرضاشیخ بهایی، جواد اسماعیلی، اسحاق سراحیان و علی مدرس حضور داشتند و به بیان مشکلات و پتانسیلهای سینمایی این شهر پرداختند.
عطیه سلطانی فیلمنامهنویس اصفهانی با اشاره به معضل مهاجرت نخبگان از اصفهان به تهران خاطرنشان کرد: این اتفاق در سایر شهرستانها نیز میافتد و باید برای این معضل فکری کرد.
حمیدرضا جعفریان رئیس سازمان سینمایی حوزه هنری در تأیید حرف وی گفت: ما یک مسئله اصلی داریم و آن این است که همه چیز در پایتخت متمرکز است و وقتی تمام امور از این قاعده پیروی میکند باید چه کرد که تمام تولیدات سینمایی در تهران تولید نشود؟!
در ادامه شهره سجادیه مدرس سینما و فیلمساز نیز این مسئله را یک درد بزرگ در کشور دانست و گفت: خوشبختانه در مستندسازی، تمرکز در تهران کمتر است و متأسفانه آنچه در جشنوارههای سینمایی رخ میدهد این است که تیم داوری جشنوارهها از پایتخت چیده میشود و حق بچههای شهرستان در برخی از جشنوارهها پایمال میشود.
وی خواستار ایجاد یک جشنواره مستند در اصفهان شد تا تمرکزگرایی را از تهران دور کند و همچنین به بیان تفاوتیهایی که در انتخاب بیشتر فیلمسازان مرد نسبت به فیلمسازان زن برای کارگردانی وجود دارد پرداخت.
مصطفی حیدری مدیر دفتر تخصصی سینما وابسته به شهرداری اصفهان گفت: جدیترین مسئله در شهرستانها عدم وجود تهیهکننده حرفهای است و نیاز به ساخت فیلم توسط آنان در شهرستانها داریم. چرخه معیوب سینمایی تهیهکنندگان خوب را تنها در تهران نگه میدارد.
شمس یکی از تهیهکنندگان اصفهانی پیشنهاد ساختن باشگاه فیلم در اصفهان را مانند باشگاه فیلم سوره مطرح کرد تا بتوان فیلمسازان و تهیهکنندگان حرفهای پرورش داد، وی تأکید کرد: دغدغه حوزه هنری نباید ساخت فیلم باشد، بلکه حوزه هنری اصفهان باید دغدغهاش تربیت فیلمساز باشد.
رئیس سازمان سینمایی حوزه هنری با اشاره به اینکه تهیهکننده حرفهای مانند گوهرشناس است و فیلمنامه خوب را میشناسد و آن را انتخاب میکند، خاطرنشان کرد: ساخت چنین باشگاههایی در شهرستانها مشکلات خودش را دارد و تنها منجر به ساخت چند فیلم توسط چند فیلمساز میشود و راه حلی برای مشکل تمرکزگرایی فیلمسازان و تهیهکنندگان در پایتخت نیست.
سپس سید هاشم مرتضوی یکی از دیگر فیلمسازان اصفهانی گفت: باید در فیلمسازی تهیهکننده خصوصی را درگیر کرد، زیرا تهیهکننده بخش خصوصی برای سرمایهاش ارزش قائل است و برای اکران فیلم تلاش بیشتری میکند که منجر به بازگشت سرمایه میشود و همین امر سبب تولیدات بیشتر و بهتر خواهد شد.
در ادامه دیگر فیلمسازان اصفهانی مسئله بودجه و تخصیص آن به فیلمسازان، جشنوارهها مانند جشنواره فیلم کودک و نوجوان، پیچینگ و ارائه طرح در آن، مشکلات ساخت فیلم توسط فیلمسازان غیرحرفهای و... را مطرح کردند و به گفتوگو در این خصوص پرداختند.
در پایان این برنامه قطعههایی از فیلمهای تولید شد توسط سینماگران اصفهانی حاضر در این نشست به نمایش درآمد.
گفتنی است، پس از این برنامه، کتابهای سینمایی «تاریخ سینمای سیار» و «سودای سیمرغ» و کتاب «فخر کانون» با حضور معاون سینمایی حوزه هنری کشور رونمایی شد.
انتهای پیام/
نظر شما